Programlar

Acronis Programı 

acronis

Bilgisayarınıza yeni format attınız, ofis,antivirüs, medya,codec tarzı bütün temel programlarınızı kurdunuz ve bilgisayarınızı tertemiz kullanmaya başladınız. Birkaç hafta geçti ve sinsi bir virüs,küçük bir elektrik kesintisi yada belirli bir zamandan sonra canınızı sıkan yavaşlama vs gibi talihsiz bir olayla karşılaştınız.Böyle durumlarda bilgisayarınıza yeniden format atıp ve aynı programları tekrar tekrar kurmaktan bıktıysanız Acronis bu durumdan sizi kurtarıyor.


Bu programı kullanarak bilgisayarımıza format atıp istediğimiz programları,oyunları… kurup yedeğini alıyoruz ve herhangi bir sorun oluştuğunda ortalama 10 dakikada eski haline getiriyoruz.

Resmi siteden programın deneme sürümünü indirebilirsiniz. İlgili siteye gitmek için Tıklayınız…







Textorizer Ascii Art

Yeni bilgisayar kullanıcıları fazla bilmese de eskiden yazılardan oluşmuş resimler kullanmak yaygındı.Bu programda benzer şekilde resimleri kullanarak bunları yazı formatına dönüştürmemize olanak veriyor.Oldukça farklı ve eğlenceli olan programla aşağıda örnek olarak oluşturulmuş KTÜ Harita Mühendisliği Bölümü logosunda olduğu gibi siz de resimlerinizi dönüştürebilirsiniz.
Programı indirmek için Tıklayınız
Image and video hosting by TinyPic


En İyi Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar


opensourceBu
programlar CyberCiti yazarlarından Vivek Gite tarafından seçilmiştir.Hem program tanıtımı hem de özgür yazılım dünyasını etkileyen bu yazılımları biraz inceleyelim.
1: Inkscape (Vektör Grafik Editörü)
İnkscape bir vektör grafik editörüdür. Bu editörü kullanan grafiker bu program ile birlikte Corel Draw ve Xara programlarından yaptıklarını yapabilir.

İndirmek İçin Tıklayınız…

2: 7-Zip (Arşivleyici)

7-Zip bir arşiv aracı olarak kullanılır. 7-Zip dosyalarınızı arşivlemek için kullanabileceğiniz bir açık kaynak kodlu yazılımdır.
Özellikleri
1.Birçok biçimlerini destekler:
Paketleme ve Çıkarmada 7z, ZIP, GZIP, BZIP2 ve TAR
Sadece Çıkarmada ARJ, CAB, CHM, CPIO, DEB, DMG, HFS, ISO, LZH, LZMA, MSI, NSIS, RAR, RPM, UDF, WIM, XAR ve Z.
2.Çok hızlıdır.
3.Ücretsiz ve açık kaynak kodludur.
4.Yüksek sıkıştırma oranına sahiptir.
5.En iyi Windows’da çalışır.
3: VLC ( Medya Oynatıcı )
Windows Media Player’a ve Quicktime’a benzeyen bu program tüm formatları destekleyen bir medya oynatıcıdır. Ses, video, DVD ve VCD’den oynatma yapabilen bu programın en güzel özelliklerinden birisi de çok küçük olmasıdır.
4: VirtualBox (Sanallaştırıcı)
Linux, MS-Windows veya herhangi bir işletim sisteminden başka bir işletim sistemi olan Windows, Linux, OpenSolaris veya Macintosh işletim sistemlerinden birini kurmaya yarayan bu ücretsiz program GNU/GPL (Genel Kamu Lisansı) tarafından lisanslanmıştır. Linux denemek için yada perl/shell konutlarını, Unix’i geliştirmek için bu programı öneriyoruz…
5: Miro ( İnternet TV )
Miro ücretsiz, açık kaynak kodlu, video oynatıcı ve podcast istemcisidir. Resmi sitesinde “Torrentler kolay, RSS güzel, muhteşem HD videokalitesi ile yapılmış videolar bulunmaktadır.” denmektedir.
Ben Miro’yu seviyorum çünkü hem video oynatıcı hemde 6.000′den fazla yayını ve internetden eklenen videoları barındırıyor.
 6: TrueCrypt (Disk Şifreleme)
Ücretsiz açık kaynak kodlu bir disk şifreleme programı olan TrueCrypt Windows, Mac OS X ve Linux’da çalışabilmektedir. Benim tercihim Linuxda kullanılmasından yanadır…
7: Calibre (e-Kitap Çevirici ve Okuyucu)
Calibre açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir e-Kütüphane yönetim uygulamasıdır. Özelliklerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.
1.Bu program sizin için bi e-Kitap koleksiyonu yönetir. İçinde oluşturduğunuz kütüphaneyi başlık, tarih, yazar, boyut ve verdiğiniz puana göre sıralayabilirsiniz.
2.İstediğiniz kitaba etiket ekleyebilir daha sonradan bu etiket ile kitabı bulabilirsiniz.
3.Yorum ve notlar ekleyebilirsiniz.
4.İnternet üzerinden başlık kullanarak arama yapabilirsiniz.
5.E-Kitap dönüştürücü olarak kullanabilirsiniz.
6.E-Kitap okuyucu cihazlarla sekronize bi biçimde çalışabilir.
7.İnternet üzerinden haber indirme ve o haberi e-kitap haline getirebilirsiniz.
8: GnuCash (Finansal Yönetimi)
GnuCash mali yönetim için kullanılan bir açık kaynak kodlu yazılımdır. Küçük ve kişisel işletmelerde mali-muhasebe yazılımı olarak kullanılan bu yazılım GNU/GPL(Genel Kamu Lisansı) tarafından Linux, BSD, Solaris, Mac OS X ve Microsoft Windows için kullanılabilecek şekilde lisanslıdır. GnuCash MicrosoftMoney’e benzeyen bir muhasebe yazılımıdır.
Özellikleri:
1.Çift giriş defter tutabilme
2.İşleri planlama
3.Mortgage ve kredi geri ödemesini ayarlayabilme
4.Küçük işletmelere ait kayıt özellikleri
5.İşlem-İhracat işleri
6.Multi-Döviz İşlemleri
7.Online stok işlemleri
9: GIMP (Grafik / Basit Fotoğraf Düzenleyici)
Ben profesyonel bir tasarımcı, grafiker, illustrator, yada bir web tasarımcısı değilim fakat GIMP sayesinden kişisel fotoğraflarımı düzenleme, rötuş yapma, yazı yazma ve efekt verme işlemlerimi çok kolay bir şekilde yapıyorum.
10: Audacity (Ses Editör / Kaydedici)
Audacity açık kaynak kodlu GoldWave benzeri bir ses editörü ve kaydedicisidir. GoldWave’de bulunan tüm özellikleri içinde barındırmaktadır. Autacity ile birlikte dijital ses kayıtları alabilir seslerinizi dönüştürebilir ses dosyalarını cep telefonlarının çalma sesi için ayarlayabilirsiniz.
Son Olarak…
Firefox 3.x – Wep Tarayıcısı
Thunderbird 2.x – Mozilla için bir e-posta istemcisi eklentisi.
OpenOffice – Microsoft Office’nin mükemmelliğini bitiren yazılım.
Pidgin – Sohbet Programı
MPlayer – Bluray ve HD-DVD kodekleri destekliyor.
Nmap – Güvenlik denetim aracıdır.
Kaynak:www.teknolojilabs.com




Geomatik Uygulamalar

geouyg


Geomatik Uygulamalar yukarıdaki resimde görülen işlemleri gerçekleştirebilen,çok hoş bir uygulama.Siz de buradan deneyip önerilerde bulunarak projenin daha da gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.







Temel Harita Hesaplamaları Programı


Küçük bir excel dosyasıdır arkadaşlar bu program yardımıyla;

Semt Ve Kenar Hesabı
Yan Nokta Hesabı
Dik Ayağı Ve Dik Boyu Hesabı
Kesişme
Paralel
Kırılma Açısı Hesabı
Koordinat Dönüşümü (Çok Noktadan)
Derece Yazımdan – Ondalık Der., Ondalık Yazımdan – Görsel Dereceye
Enlem Ve Boylamdan Koordine Hesabı
Koordine Den Enlem Ve Boylam Hesabı
Enlem Ve Boylamdan Semt Ve Mesafe
3°- 6° Koordinat ?A Ve 6°- 3° Koordinat ?A Dönüşümü
Pafta Köşe Koordinat Hesabı
Yatay Kurb Hesabı
Düşey Kurb Hesabı
Kestirme Hesabı
Üçgen Hesapları
AutoCad ‘e Koordinat Transferi

işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.



Lisanslı GeoCAD

geocad
Bu konudaki programlara farklı bir alternatif daha… Bir Türk yazılımı olan GeoCAD gençharitacı.net in yüklemesi sayesinde bizlere ulaşıyor.Programın öğrenci sürümünü aşağıdaki bağlantıdan indirip daha ayrıntılı bilgiye sahip olabilirsiniz.

NASA World Wind

NASA World Wind, Google Earth’e alternatif olarak karşımıza çıkıyor hem de ücretsiz.Bana göre rakibi kadar avantajlı olmasa da denenmesi gereken bir program.Programı kullanmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayarak her zamanki standart prosedürleri uygulayıp programı indirdikten sonra kurmaya gerek kalmadan worldwind isimli (executable jar file) dosyaya tıklamanız yeterli.




Solar System 3D Simulator


Solar 3D Simulator adlı bu ücretsiz yazılım sayesinde, güneş sistemimizdeki gezegenlere daha yakından bakabilir, izledikleri rotaları takip edebilir hatta hangi gezegenin kaç tane uydusu olduğunu üç boyutlu bir ekranda gezerek görebilirsiniz.